ZÖLDBORSÓLEVES CSURGATOTT TÉSZTÁVAL

 

Hozzávalók:

zöldborsó
sárgarépa
petrezselyemgyökér
vöröshagyma
petrezselyem
leveskocka
vaj
liszt
tojás

 

Elkészítés:

A zöldborsót, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra szeleteljük. Vöröshagymát apró kockára vágjuk, a petrezselymet, finomra aprítjuk.

Egy edényben vajat olvasztunk, kockára vágott hagymát futtatunk meg rajta, hozzá adjuk a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük, finomra vágott petrezselymet teszünk bele és pároljuk. Mielőtt zöldség lével felöntjük, liszttel megszórjuk. Levesünk, míg fő elkészítjük a levesbetétet. Egy tálban tojást habosra verünk, és lisztet keverünk hozzá és csipet sóval, ízesítjük. (a tésztánk akkor jó, ha még egy kicsit folyós) . Ha a zöldségek megpuhultak levesbe szaggatjuk a tésztát. Pár perc alatt készre főzzük.