TÖLTÖTT SZŰZPECSENYE

 

Hozzávalók:

szűzpecsenye
sonka szelet
piros húsú paprika
sajt
fokhagyma
petrezselyem zöld
grill fűszer
bors

alufólia

Köret:

zöldbab
bébi kukorica
paradicsom
bacon szalonna

 

Elkészítés:

A lehártyázott szűzpecsenyét, megmossuk, leszárítjuk. A szüzet hosszában szétnyitjuk, mint egy könyvet, és vékonyra klopfoljuk. Fokhagymás-petrezselymes páccal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és grill fűszerrel megszórjuk. Sonka szeletet, piros húsú paprikát, reszelt sajtot teszünk a szelet húsúnk egyik oldalára. A szüzet feltekerjük, a fokhagymás-petrezselymes páccal kívülrol is lekenjük, majd alufóliába csomagoljuk. Grill rácson vagy előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Köretnek bacon szalonnába tekert zöldbabot, sült paradicsomot és grillezett bébi kukoricát adunk. A zöldbabot forrásban lévő sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és bacon szalonnába tekerjük. Serpenyőben, kevés olajban megsütjük a paradicsommal és a bébi kukoricával együtt. Sütés ideje alatt sóval, borssal ízesítjük, és fokhagymás-petrezselymes páccal kenegetjük a zöldségeket. Tálaláskor a szűzpecsenyét karikára vágva tálaljuk és mellé helyezzük a grillzöldségeket.