TÖLTÖTT PADLIZSÁN

 

Hozzávalók:

padlizsán
sertés darált hús
rizs
hámozott paradicsom
gomba
sajt
vaj
zöldség lé
vöröshagyma
fokhagyma
majoránna
pirospaprika
bors

 

Elkészítés:

Párolt rizst készítünk. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk. A kikapart húst kisebb-nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk. Egy edényben kevés olajon apróra vágott vöröshagymát futtatunk meg, hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, majoránnával, zúzott fokhagymával ízesítjük, és pirospaprikával megszórjuk. Kockára vágott hámozott paradicsomot, szeletelt gombát és a kisebb-nagyobb darabokra vágott padlizsánt adjuk hozzá, ha a húsunk megpuhult a rizzsel összekeverjük. Padlizsánokat megtöltjük a töltelékkel, kivajazott tepsibe helyezzük, majd a tetejét reszelt sajttal, megszórjuk. Kevés zöldség levet öntünk alá, előmelegített sütőben készre sütjük.