SZŰZCOPF TEJSZÍNES GNOCCIVAL

 

Hozzávalók:

szűzpecsenye
gnocci
tejszín
vöröshagyma
gomba
petrezselyem zöld
póré hagyma
olaj
csombor
bors

fogvájó

 

Elkészítés:

A húst miután lehártyáztuk, sóval, borssal és csomborral jó alaposan bedörzsöljük. Ezután letakarva hűtőszekrényben pár órát pihentetjük. Sütés előtt a szűzpecsenyéket lapjában elfelezzük, majd egyenként a fejétől 1-1,5 centire kezdve, hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk. Hármas copffonással befonjuk, és a végét fogvájóval rögzítjük. Ezután kevés olajon, nagy lángon, körös-körül megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, kb. 10 percig, sütjük. Ez alatt forrásban lévo sós vízben kifőzzük a gnoccikat. A visszamaradt zsiradékban apróra vágott vöröshagymát megfuttatunk, majd hozzá adjuk a cikkekre vágott gombát, pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük és finomra vágott petrezselyemmel, megszórjuk. Tejszínnel felöntjük és belekeverjük a gnoccikat. Tálaláskor a tányérunk közepére halmozzuk a gnoccikat és ráhelyezzük a sertés copfot. Póré hagymával és petrezselyemmel díszítjük.