SÜLT FAGYLALT

 

Hozzávalók:

vanília fagylalt
kész piskótalap
rum
tojásfehérje
porcukor
gyümölcs

 

Elkészítés:

A sütőt elomelegítjük 220 fokra. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és addig félre rakjuk, míg elokészítjük a piskótát. A piskóta lapokat megformázzuk (pogácsaszaggatóval egy kisebb és egy nagyobb kört szaggatunk, késsel egy téglalapot, vágunk ki) majd rummal meglocsoljuk. A nagyobb piskóta kört tűzálló tálra helyezzük. A fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, és a nagyobb piskóta körre halmozzuk, majd a téglalappal befedjük az oldalát és a kisebb kört a tetejére, helyezzük. Tojásfehérje habbal teljesen bevonjuk a piskótát, úgy, hogy az oldalát is jól beborítsa. A tálat pár percre a sütőbe tesszük, aranysárgára pirítjuk a habot. Szezongyümölccsel díszítve azonnal tálaljuk.