MUSTÁROS CSIRKE NYÁRS

 

Hozzávalók:

csirkemell
mustár
Erős Pista
vöröshagyma
fokhagyma
petrezselyem zöld
szalonna
tejföl
tej
grill fűszer
Worchester szósz
bors

saslik pálca
héjában sült burgonya

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, kinyitjuk, és vékonyra klopfoljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Egy tálban a mustárt, az Erős Pistát, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet összekeverjük, majd a csirke szeletekre kenjük. (Egy-két órára hűtőbe helyezzük.) A hús szeleteket feltekerjük, és újnyi vastagon felvágjuk. Nyársra tűzzük, és kevés olajban kisütjük. Sütés alatt fokhagymás páclével kenegetjük. Tálaláskor héjában sült burgonyát és szalonnás-tejfölös öntettet adunk mellé.

Szalonnás-tejfölös öntet:

Szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy edényben kiolvasszuk, félre tesszük. Tejfölt simára keverünk egy kevés tejjel, majd ízesítjük sóval, borssal, grill fűszerrel, finomra vágott petrezselyemmel, worchester szósszal, és a végén hozzá adjuk a kiolvasztott szalonnát, és jól összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.