MÉZES OLDALAS

 

Hozzávalók:

oldalas
méz
citromlé
curry
cayanne-i bors
olaj

alma
körte
barack
vaj
burgonya

 

Elkészítés:

Az oldalast kb. 6 cm-es darabokra, vágjuk. Vizet forralunk, és 15 percig főzzük benne az oldalas szeleteket. A főzőlevet ízesítjük sóval, egész borssal, fokhagymával. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Eközben egy tálban összekeverjük a mézet, a citromlevet, a curryt és a cayenne-i borsot. A currys mézes keverékkel bekenjük a húsdarabokat, és grillrácsára vagy serpenyőbe tesszük. Sütés közben folyamatosan kenegetjük a currys mézzel. Héjában sült burgonyát és grillezett gyümölcsöket adunk mellé. Almát, körtét, sárgabarackot serpenyőben kevés vajon megforgatunk, és sütés közben a currys mézes keverékkel, kenegetjük.