MÁGLYARAKÁS

 

Hozzávalók:

zsemle
alma
margarin
fahéj
tojás
kristálycukor
vaníliás cukor
barack íz
dió

 

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyoben margarint olvasztunk, belerakjuk a szeletelt almákat, pároljuk. Fahéjjal ízesítjük, és citromlével meglocsoljuk. A zsemlét felszeleteljük, tálba tesszük. A tejet felforraljuk. A tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, folyamatos keverés mellett a tejhez adjuk. Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje. Egy magas falú tuzálló tálat kivajazunk, morzsával behintjük. Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, a párolt almát egyenletesen ráhalmozzuk, darált dióval megszórjuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk. A barackízt egy kevés vízzel simára keverjük, és a rakottas tetejére kenjük. Sütoben, közepes lángon 20 percig sütjük. Ez alatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Tojáshabot a tetejére kenjük, majd pár percre visszahelyezzük a sütobe. Melegen kockákra vágva tálaljuk.