JUHSAJTTAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

 

Hozzávalók:

csirkemell
spenót levél
juhsajt
joghurt
uborka
fokhagyma
bors

fogvájó

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, kinyitjuk, és vékonyra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, spenót levelet fektettünk rá majd juhsajtot, teszünk a tetejére, feltekerjük, és fogvájó segítségével rögzítjük. Serpenyőben kevés olajon megsütjük. Tzazikit kínálunk mellé.

Tzaziki: Joghurtot egy nappal előtte gézbe felkötjük és hagyjuk kicsöpögni. (Ettől a joghurtunk krémes lesz.) Kígyó uborkát káposztareszelőn lereszeljük majd jó alaposan, besózzuk. Ha az uborkán kiengedte a levét, jól kinyomkodjuk. Az összes alapanyagot egy edénybe tesszük sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Jól összekeverjük, 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

Tálaláskor a tzaziki mellé tálaljuk a töltött csirkemellünket. (Vigyázzunk, hogy a tzaziki ne legyen folyós).