FOKHAGYMÁS BUSASZELET

 

Hozzávalók:

busa
citrom
fokhagyma
petrezselyem
grill fűszer
bors

 

Elkészítés:

A halszeleteket sóval, őrölt borssal és grillfűszerrel ízesítjük. Egy tálba olajat öntünk, finomra vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát és kevés citromlét adunk. Összekeverjük, és a halszeletekre öntjük, lefedve 1-2 órát pácoljuk. A pácból kiemelve lecsepegtetjük, majd faszénparázson vagy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük, közben a maradék páclével kenegetjük. Majonézes hagymás-burgonya salátát adunk mellé. Citrom karikával és petrezselyemmel díszítjük.

 

lilahagyma
majonéz
tejföl
porcukor
citrom
petrezselyem

Majonézes hagymás-burgonya saláta:

Egészben főtt burgonyát meghámozzuk, majd vékony karikára vágjuk. Lilahagymát fél karikára vágjuk, és egy edényben lesózzuk. Majonézt tejföllel összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, citrom lével, porcukorral. A mártásunkhoz hozzá adjuk a karikára vágott főtt burgonyát, a lesózott és kinyomkodott lilahagymát, és a finomra vágott petrezselymet. Jól összekeverjük is tálalásig hűtőben, tartjuk.