BARBECUE TARJA

 

Hozzávalók:

sertés tarja
fokhagyma
szemes bors
babérlevél
ketchup
méz
worchester szósz
oregano
rozmaring
bors

 

Elkészítés:

A tarját miután megmostuk és felszeleteltük, lábasba rakjuk, és vizet öntünk alá. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szemes borsot, a babérlevelet és ezekkel együtt félpuhára főzzük a tarjaszeleteket. A főzőlevében hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a pácot. Egy edényben a ketchupot, a mézzel, a Worchester-szósszal, a zúzott fokhagymával, az oreganoval, az őrölt borssal és a rozmaringgal, jól összekeverjük. A lecsöpögtetett tarjaszeleteket a pácba, mártogatjuk, majd grillrácsra helyezve, izzó faszénparázs fölött vagy serpenyőben időnként megforgatva sütjük. Addig sütjük, amíg sötét barnára nem sül. Hagymás-paradicsom salátát a és bacon szalonnába göngyölt újburgonyát adunk mellé.