ANGOLNA NYÁRSON SÜTVE

 

Hozzávalók:

angolna
fűszerpaprika
fokhagyma
vöröshagyma
szalonna
zöldpaprika
paradicsom
olaj
bors

 

Elkészítés:

Az angolna bőrét lehúzzuk, a húsát felszeleteljük, sóval, borssal, jó alaposan megszórjuk. Fokhagymás-pirospaprikás olajban tesszük, hűtőben 1-2 órát pácoljuk. A zöldpaprikát és a vöröshagymát nagyobb darabokra, a paradicsomot félbe, a szalonnát vékony szeletekre vágjuk. A halat lecsepegtetjük, a szalonnával és a zöldségekkel váltakozva nyársra, húzzuk. Faszénparázs fölött, grillrácson vagy serpenyőben megsütjük, közben többször forgatjuk és a megmaradt olajjal, locsolgatjuk. Grillezett zöldségeket adunk mellé.