AMERIKAI PALACSINTA

 

Hozzávalók:

liszt
tojás
sütőpor
kristálycukor
tejszín
málna
eper
olaj
porcukor
áfonya szósz
+
csokoládé
fahéj
aszalt gyümölcs

 

Elkészítés:

Habtejszínt kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük, gyümölcsöket megmossuk, és tálalásig félre rakjuk. Szétválasszuk a tojásokat, a sárgáját és a fehérjét külön-külön tálba tesszük. Sárgájához, lisztet, sütoport és tejet adunk, majd simára keverjük. A fehérjét cukorral együtt kemény habbá verjük, csipet sót adunk hozzá. Óvatosan a sárgás masszához keverjük és süthetjük is. Palacsintasütőben kisebb-nagyobb palacsintákat sütünk. Tálaláskor a tányérunk közepére helyezünk egy palacsintát, habzsákból habtejszínt nyomunk rá, majd megszórjuk a gyümölcsökkel, és tetejére palacsintát rakunk, majd megismételjük az előző műveletet. Palacsintákat a maradék gyümölccsel körbe rakhatjuk, és áfonya szósszal meglocsolhatjuk vagy porcukorral, megszórhatjuk. (palacsinta tésztánkba csoki darabokat, aszalt gyümölcsöket szórhatunk, vagy egyszerűen fahéjjal ízesíthetjük).